Mustchef: It-hotet mot Sverige är allvarligt

Mustchef: It-hotet mot Sverige är allvarligt

Säkerhetshotet mot Sverige är allvarligt, enligt Musts chef Gunnar Karlson. Svenska företag har varit naiva inför främmande makts industrispionage, anser han – och varnar även för storskaliga cyberattacker mot elnätet.

Som chef för en av Sveriges hemligaste verksamheter framträder Gunnar Karlson sällan offentligt. I en intervju med TT pekar han ut de viktigaste hoten mot Sverige de närmsta åren.

– Vi måste ha koll på situationen i vårt närområde. Rysslands illegala annektering av Krim och inblandning i östra Ukraina har utmanat säkerhetsordningen i Europa i grunden, säger Gunnar Karlson, chef för den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must).

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2a9L3/mustchef-it-hotet-mot-sverige-ar-allvarligt

bosinus

Kommentarer inaktiverade.