Krönika: Ett smutsigt slut för internets största spökstad

Krönika: Ett smutsigt slut för internets största spökstad

Trots miljardinvesteringar, tvångsanslutning av alla Gmail-användare och sju år, fick Google aldrig sitt sociala nätverk Google+ att lyfta. När nu nätverket stängs ner är det efter att användarnas integritet hotats p g a säkerhetshål.

-/-

Men anledningen att Google äntligen ger Google+ silkessnöret är allvarligt. I mars i år upptäcktes ett säkerhetshål som gjorde en halv miljon användarnas privata uppgifter tillgänglig för vänner och tredjepartsappar. Att avslöja ett allvarligt säkerhetshål ett halvår efter upptäckten, efter att Wall Street Journal avslöjat säkerhetshålet, hade varit allvarligt brott mot GDPR som trädde i kraft två månader efter läckan. Sannolikt blir de också stämda i USA.

https://www.jajja.com/jajja-magazine/ett-smutsigt-slut-for-internets-storsta-spokstad/

bosinus

Kommentarer inaktiverade.