Huggsexa om säkerhetsproffs – ”många bolag är väldigt aggressiva”

Huggsexa om säkerhetsproffs – ”många bolag är väldigt aggressiva”

It-säkerhetsfrågor har alltid legat högt på företagens agendor. Och i takt med att allt mer av verksamheterna digitaliseras blir givetvis säkerhetsbehoven ännu större. Men i en bransch som skriker efter kompetens är jakten på duktigt it-säkerhetsfolk en utmaning, inte minst eftersom säkerhetsaffärerna lockar fler och fler aktörer.

Vi har tidigare rapporterat om IT&Telekomföretagens stora rapport It-kompetensbristen, där organisationen flaggar för att det kommer att behövas 70 000 personer för att täcka behoven fram till 2022. När man tittar mer specifikt på siffrorna framkommer det att det skriande behovet under de närmaste fyra åren är minst 500 it-säkerhetsexperter.

https://computersweden.idg.se/2.2683/1.707682/huggsexa-it-sakerhetsexperter?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_campaign=Techworld%20Security%20Update%202018-09-25%209%3A50%3A10

Team Security

Kommentarer inaktiverade.