NUMRET I DISPLAYEN INGEN SÄKERHET

NUMRET I DISPLAYEN INGEN SÄKERHET

Tar du för givet att det nummer som visas i telefondisplayen också talar om vem som egentligen ringer?
Bedragare som ringer använder ofta en tjänst som kallas för spoofing. Det innebär att de kan ringa från vilket telefonnummer som helst men i din display visas numret till exempelvis din bank. Numret i displayen ses av många av oss som en garanti för att det, i det här fallet, är banken som ringer vilket bedragarna i det här fallet utnyttjar.
Du kan alltså inte lita på att det numret som visas verkligen är den som ringer. Därför ska du vara extra misstänksam när du får oväntade samtal. Be alltid om att få motringa. //Lotta, NBC

https://www.facebook.com/Polisen-bedr%C3%A4geri-546406245370971/?hc_ref=ARQMXe9XB5FBJu5Ppsh0bsTtQlAmNjDBPM9Iq5yh1lb_hyOWTgdF_zj6edCUWu5Yyk8&fref=nf&__xts__[0]=68.ARAczMO3_l-5XyKFJhumm4FlBNIR2DngngzuweMfQm7W6XHP_qhs4jqNSkZS_WPihB4WLHbqIBkNkqP32K8o19y1_mjFx9VPJZoZ3uRyk-L-pOh7wKKWK5-kocCqUHSzrBVhQCc26T_JBRXdykTGgoc9IY8M8WeiFIl_am_IS7cJncfHwWEbPw&__tn__=kC-R

bosinus

Kommentarer inaktiverade.