Kraftig ökning av antalet anlagda skolbränder

Kraftig ökning av antalet anlagda skolbränder

Antalet anlagda skolbränder i Sverige har ökat med 47 procent på två år, och är det högsta sedan 2008. Det visar en ny kartläggning av Brandskyddsföreningen, som nu uppmanar landets riksdags- och kommunpolitiker att agera för att vända utvecklingen.

– Sifforna är oroväckande, det är bara en tidsfråga innan det sker en dödsbrand. Tyvärr verkar det här i allt större utsträckning betraktas som normalt. Om vi hade över 400 fall av anlagda bränder på svenska arbetsplatser skulle man genast ha tagit tag i problemet och börjat utreda vad det berodde på, säger Anders Bergqvist, generalsekreterare på Brandskyddsföreningen.

https://www.brandskyddsforeningen.se/om-oss/pressrum/pressmeddelanden2/kraftig-okning-av-antalet-anlagda-skolbrander/

Team Security

Du måste vara inloggad för att kommentera